Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΔΔΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΈΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ


 
 



Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε πως την Παρασκευή 24/04/2015 ολοκληρώθηκε η παρέμβαση ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα της έμφυλης βίας στους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Κεφαλληνίας, η οποία είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο 2015.
Στα πλαίσια λοιπόν της συγκεκριμένης δράσης επισκεφθήκαμε όλα τα Λύκεια του Δήμου μας   - 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου, ΓΕΛ Πάστρας, ΕΠΑΛ Αργοστολίου, ΓΕΛ Κεραμειών, 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, ΓΕΛ Σάμης, ΓΕΛ Ληξουρίου και ΕΠΑΛ Ληξουρίου - ενημερώνοντας περίπου 350 μαθητές και δραστηριοποιώντας τους στο βιωματικό μέρος του προγράμματος.
 
Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε πολύ τους υπεύθυνους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, τον κο Μαρκάτο Δημήτριο, Διευθυντή Δ.Ε, την κα Κουμαριώτη Διονυσία, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων καθώς και την κα Σκιαδαρέση Ευαγγελία, υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων που μας ανέθεσαν την επιμορφωτική παρέμβαση στη μαθητική κοινότητα αποκομίζοντας μια μοναδική εμπειρία και παράλληλα μας στήριξαν καθόλη τη διάρκεια της δράσης.
 
Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά τους/τις διευθυντές/-τριες και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής κοινότητας που μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και παραχώρησαν διδακτικές ώρες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του θέματος αλλά και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε τη δράση την επόμενη σχολική χρονιά. Μα πάνω από όλους ευχαριστούμε τους μαθητές που με ωριμότητα παρακολούθησαν την παρουσίαση και συμμετείχαν ενεργά δίνοντάς μας το έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση και μοιράστηκαν μαζί μας απορίες, σκέψεις και εμπειρίες.   
 
 
                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου