Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

"Ένας πολύχρωμος κόσμος... πέρα από το ροζ και το γαλάζιο" Βιωματική δράση σε μαθητές της Ε' & ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Αργοστολίου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

"Ένας πολύχρωμος κόσμος... πέρα από το ροζ και το γαλάζιο"
Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη 17.05.2017

Σήμερα υλοποιήθηκε η δράση "Ένας πολύχρωμος κόσμος... πέρα από το ρόζ και το γαλάζιο" η οποία εντάσσεται στα εργαστήρια που διοργανώνει η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και  με θέμα "Σημεία Ανάγνωσης". 
Το δικό μας εργαστήριο ονομάστηκε "Ένας πολύχρωμος κόσμος... πέρα από το ροζ και το γαλάζιο" καθώς βασίστηκε στο διήγημα "Ένα φορτηγό πολύχρωμα παιχνίδια" και στόχο είχε την άρση των έμφυλων στερεοτύπων σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες. 

Το να μιλήσει κάποιος για τα έμφυλα στερεότυπα σε παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών, είναι πραγματικά δύσκολο αλλά και ταυτόχρονα μαγικό και πολύ δημιουργικό. Οι απόψεις των παιδιών, ο τρόπος που αυτά αντιλαμβάνονται τα στερεότυπα, οι εμφανείς αλλαγές στις γενιές του σήμερα σε σχέση με εκείνες του παρελθόντος, η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα του κάθε παιδιού, αλλά και ο αντίχτυπος που έχουν τα πρότυπα από την οικογένεια ξεδιπλώνονταν μπροστά στα μάτια μας σε κάθε λεπτό της δράσης. Συχνά δεν υπήρχε καν λόγος να μιλήσουμε, καθώς τα παιδιά οδηγούσαν τη συζήτηση και έφερναν σημαντικά ζητήματα στην επιφάνεια.

Μετά την ανάγνωση του διηγήματος, ακολούθησαν δύο βιωματικές δραστηριότητες με συζήτηση στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά. Επίσης, ζωγράφισαν και έφτιαξαν το δικό τους φορτηγό με τα πολύχρωμα παιχνίδια που θα ταξιδέψει για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και τη δημιουργικότητά τους αλλά και στις δύο εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν πολύ ενεργά.

Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης, την κα Αικατερίνη Αντωνέλου και την κα Έμελη Χατζηχρήστου για τη θερμή υποδοχή και την άψογη συνεργασία. 

Για να δείτε το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου