Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ





Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι συχνά οι πρώτοι δέκτες των περιστατικών βίας. Πολλές γυναίκες, οι οποίες υφίστανται κακοποίηση οδηγούνται σε αυτά για να καταγγείλουν το περιστατικό. 

Θεωρούμε, λοιπόν, ως δομή ότι θα πρέπει οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με αυτές τις γυναίκες να είναι "οπλισμένοι" με σοβαρότητα, υπομονή, ευαισθησία, αμεροληψία, αντικειμενικότητα, διακριτικότητα και απόλυτη εχεμύθεια. 

Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο ξεκινήσαμε μια δράση ενημέρωσης όλων των αστυνομικών τμημάτων του νησιού μας παρουσιάζοντας ένα εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. 

Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, ώστε οι γυναίκες που απευθύνονται πρώτα στην Αστυνομία να ενημερώνονται για τη δυνατότητα παροχής ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής/ υποστήριξης και για όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του Κέντρου μας δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια. 

Ευελπιστούμε μετά το τέλος της παρούσας δράσης να υπάρξει μια γέφυρα μεταξύ των δύο υπηρεσιών, με μοναδικό γνώμονα την παροχή ουσιαστικής στήριξης στις γυναίκες θύματα βίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου